AKTIVITETER

Slyngekurs

 
   
Har bedriften din en slynge hengende? Er det ønskelig å få en innføring i bruk av slyngene? Gjennom en praktisk økt kan du kjenne på kroppen hvordan slyngene fungerer og få en forståelse og tips til å bruke slyngene i din trening. Du vil få et forslag til treningsprogram for hele kroppen, samt et hefte om de grunnleggende prinsippene innenfor slynge, alt dette for å tenne slyngegnisten hos dine ansatte.

Slyngetrening er en svært fin og funksjonell måte å trene på som kan legges opp til alle nivå. Man kan trene hele kroppen både til utholdenhet, styrke og balanse. Slynger brukes også i behandling og er bra forbygging av muskel og skjelettplager. Muskler som ellers ikke brukes, vil vekkes til live og du vil få en bevissthet på hvordan musklene dine samarbeider.

Våre fysioterapeuter på dagtid har begge sertifisering innen slyngetrening, hatt gruppetreninger og er personlig glad i treningsformen. Håper vi kan bidra til å inspirere din bedrift til en morsom, funksjonell og variert treningsform.

Noen sitater fra tidligere kursdeltakere:
«Vi klappa og var veldig fornøyd. Flinke og kjekke jenter. Dette skal jeg gjør mer av!"
«Bare ett problem. Får nok gangsperre i helga»
«Flinke instruktører og gode øvelser. Programmet kan lett gjøres også for tregere folk»

Ta kontakt med ingrid@deltaaktivt.no for mer informasjon og avtale.

BARNAS mesternes mester

 
   
Lagånd, samarbeid og det å ha det gøy er de viktigste elementer i Mesternes Mester
Barnas Mesternes Mester på Kråmyra er en aktivitetsuke der dine barn kan få oppleve utfordringer, mestring og spenning sammen med jevnaldrende barn og fysioterapeutene og de "gode hjelpere" i Delta Aktivt. I løpet av uka skal barna igjennom 25-30 ulike øvelser, som blant annet luftgeværskyting, hinderløype, tårnbygging, Helikons gåte og mye mer. Mange av øvelsene er hentet fra det populære tv-programmet «Mesternes Mester» på NRK, og både konsentrasjon, hukommelse, utholdenhet, lagånd, styrke og presisjon vil bli utfordret og utviklet. Hovedfokuset er likevel på å ha det gøy sammen! Tilbudet gjelder jenter og gutter fra 8-13 år, og arrangeres i barnas sommerferie.

SOMMEREN 2018:
Sommeren 2018 arrangerer vi Barnas Mesternes Mester i uke 26 (25.- 29. juni) og mini utgave i uke 33 (15. - 17. august)
Påmelding og spørsmål til Thea Solnørdal på mail: thea@deltaaktivt.no
Påmeldingen starter 19. april.
Vi fyller opp listene til det er fullt, så her er det første mann til mølla.

Mer informasjon:
Tidspunkt: 08.15 – 14.30
Aldersgruppe: Jenter og gutter 8-13 år
Påmelding: Bindene en uke før start (avmelding 1 uke før blir faktuert)
Pris uke 26 ( 26. - 30. juni): 1600,- (100kr søskenrabatt)
Prils uke 33 (16. - 18. august) : 990,- 

Ved påmelding:
– Oppgi navn og alder til barnet.
– Navn, postadresse, e-post, telefon til mor/far ved påmelding.
– evt allergi

Vi fyller opp listene til det er fullt, så her er det første mann til mølla.
Velkommen, vi gleder oss!

Bedriftenes mesternes mester

 
Etter suksessen med Mesternes Mester for barn, fikk vi flere henvendelser fra foreldre, våre trimmere og andre, på om vi kunne arrangere Mesternes Mester for voksne. Derfor ønsker vi nå å arrangere Mesternes Mester for bedrifter eller grupper, der det vil bli konkurrert i fra 5-8 ulike øvelser på én ettermiddag/kveld. Dere får utfordret både fysiske, taktiske, tekniske, mentale egenskaper – tilsvarende det utøverne i ”Mesternes Mester” på nrk får bryne seg på. Til slutt kårer vi et vinnerlag til "Mesternes Mester»! Dette skal være et annereledes og sosialt arrangement, med fokus på lagånd og moro! 
Vi lager også egne arrangement for bedrifter, idrettslag og vennegjenger.

Kan dette være noe for din bedrift, idrettslag eller vennegjeng?
For mer info ta kontakt på tlf. 469 08 316.

Kurs i løpsteknikkLøpebølgen er over oss igjen og vi ser mosjonister i alle aldre og fasonger har lyst til å komme i gang med løping. Mange av oss tenker på hvordan vi kan løpe lettere, raskere og mindre anspent, MEN vet ikke helt hvordan vi skal gjøre det. Det ønsker vi å hjelpe deg med.
Kursene våre innleder med en kort teoridel og fortsetter med praktisk trening i ditt tempo. Vi gir deg personlig veiledning og tilbakemelding hele tiden i kurset.
Kurset passer både for deg som er nybegynner, eller er vandt til å løpe og for deg som løper mye. 
Vi arrangerer kurs både for bedrifter og vennegjenger, minimum 4 personer.

Ta kontakt med Ingrid Granøien ingrid@deltaaktivt.no eller tlf. 928 54 488 for mer informasjon.

Skadeforebygging

 
Som fysioterapeuter er vi svært opptatt av skadeforebygging i idretten, og da særlig blant barn og unge. Alt for mange unge idrettsutøvere må gi seg med idrett på grunn av skade, og dette er noe som kan unngås ved å forebygge at skadene skjer. Norge er blant de fremste i verden når det gjelder skadeforebygging og forskning. Senter for idrettsskadeforskning arbeider for å forebygge idrettsskader gjennom et langsiktig forskningsprogram med fokus på risikofaktorer, skademekanismer og skadeforebyggende tiltak, med særlig vekt på fotball, håndball og alpin skisport/snowboard. Og det er nettopp dette vi i Delta Aktivt ønsker å formidle til alle som driver med idrett her på Sunnmøre, og særlig de yngre utøverne.

Vi tar utgangspunkt i nyeste forskning, og reiser rundt til klubber og lag og holder foredrag og kurs i skade-forebygging, både teoretisk og praktisk. Vi ønsker å nå ut til både utøvere, trenere og støtteapparat, slik at skadeforebyggende trening blir iverksatt i alle klubber, på ulike nivåer og alderstrinn. Forskningen viser at ved å jobbe systematisk med skadeforebygging, går antall skader drastisk ned. Ergo – det funker!
Vi har holdt kurs hos svært mange idrettslag i Ålesund, både i håndball, fotball og friidrett. 
På www.skadefri.no kan du lese mer om skadeforebygging, samt finne videoer og beskrivelser av gode øvelser. Her finnes det mye bra informasjon både til utøvere, foreldre og trenere!

Ønsker du at vi skal holde kurs i skadeforebygging for din klubb eller ditt lag?
Ta kontakt med Ingrid Granøien ingrid@deltaaktivt.no for nærmere avtale – så kommer vi gjerne ut til dere for å spre vårt budskap!